• 5 løsninger som hjelper deg å forbli uavhengig

  Kommentarer
  topro-troja-2g-rollator-7

  5 løsninger som hjelper deg å forbli uavhengig
   
  Noe av det viktigste for oss mennesker, er å være uavhengig – å bestemme hva vi selv vil gjøre, og å slippe å måtte spørre om hjelp fra andre til daglige gjøremål. På den måten slipper vi å føle oss til bry for andre, og som en mer verdifull del av samfunnet vi lever i. For de av oss som har en annen fysisk tilstand enn “normalen”, finnes det heldigvis mange løsninger som kan hjelpe til med forskjellige gjøremål.
  Den 6. og 7. mai var vi i AssiStep på hjelpemiddelmesser i Skien og Drammen, og her er noen av godbitene blant hjelpemidlene, som hjelper oss å gjøre ting uavhengig av hjelp:

   
   
  1. Terrengen – Terreng-bilen som hjelper deg å nyte naturen
   
  Terrengen illustrasjon
   
   
  Vi nordmenn elsker å være ute i skog og mark, og å føle nærhet til naturen. Dessverre er det mange som ikke har muligheten til å komme seg ut for egen maskin. Det gjør Terrengen noe med – den hjelper deg å komme deg ut og kjenne på villmarken uten å bli dyttet eller løftet, og uansett om terrenget du skal ferdes i er mindre Terrengen utvikles og blir produsert i Rennebu.
  Hjemmeside
   
   
  2. Krabat Sheriff S2 Rullestol
   
   
   
  For enkelte skal hjelpemiddelet brukes gjennom hele dagen, og da er det viktig at du får en best mulig stilling og å ikke bli “fanget” i hjelpemiddelet. Krabat er en norsk produsent og designer som har vunnet et utall norske og internasjonale designpriser for stolene sine, for eksempel Sheriff-stolen. Utformingen til Sheriff S2 gjør at brukeren kommer opp i en riktigere sittestilling, og at man kommer nærmere alt man vil ta på og gjøre.
  Hjemmeside
   
   
  3. InnovAid Happy Rehab
   
   
   
  InnovAid er en liten dansk bedrift som jobber med trening av koordinasjon og bevegelighet, spesielt for barn og unge. InnovAid leverer en løsning for bevegelighets- og koordinasjonstrening hvor PC-spill brukes for å motivere brukere og vise fremgang. Happy Rehab får dermed til å gjøre trening gøy!
  Hjemmeside
   
   
  4. Hjelp til å kle på seg selv
   
   
   
  En nyhet mange har skrytt av, er den nye strømpepåtrekkeren StockEZEon, som i Norge føres av Nitec. Med noen enkle håndgrep kan du ta av og på kompresjonsstrømper og andre strømper, selv om du sliter med å bøye hofta eller på annen måte har problemer med å rekke helt ned til foten. Så slipper man å få besøk av hjemmetjenesten for å få stått opp.
  Hjemmeside
   
   
   
  5. Den norske rullatoren – Topro Troja
   
  Topro Troja
   
   
  Sist, men ikke minst – rullatoren. Rullatoren får utrolig mange mennesker på bena hver dag, og får ta en del av æren for at spesielt eldre klarer å bo hjemme så lenge som mulig. Topro sin Troja-rullator er attpåtil norsk – utviklet av Geir Eide, Per Farstad og Formel Industridesign og produsert i Gjøvik. Mange lure grep gjør den komfortabel å bruke, enkel å folde sammen, liten og lett. Paradoksalt nok blir den kanskje satt enda mer pris på i utlandet enn i Norge.
  Hjemmeside

  Leave a comment

  comments