• How buildings can stimulate to activity – Arbor House, NY, USA

  Kommentarer
  Arbor House

  I Februar var Abilgail Claflin fra Center For Active Design i New York, på besøk i Trondheim under konferansen “Trondheim Smart Healthy City”. Hennes designsenter jobber med hvordan omgivelsene våre bestemmer hvordan vi oppfører oss, og hvordan bygninger og plasser kan utformes for å stimulere oss til å holde oss i aktivitet. page monitor . Arbor House i New York er ett av prosjektene deres – et leilighetsbygg som befinner seg i en del av byen med lav inntekt og høy tetthet av livsstil-relaterte sykdommer som fedme, diabetes, hjertesykdommer og astma. Arbor House bruker flere forskjellige teknikker for å bekjempe denne typen problemer og promotere en aktiv livsstil, samtidig som mindre velstående beboere skal ha mulighet til å leie i bygget;
   
   
  Heisene går saktere – flere bruker trappa
  Hvem trenger egentlig heis? Svaret i New York var at de som faktisk trenger heis, ofte er mer vant til å bruke tid på å komme seg rundt, og kunne klare seg fint med litt saktere heiser. Derimot gjør det at heisene bruker lengre tid på å komme til riktig etasje, at mange av de som ikke må ta heisen, velger trappa i stedet.
   
  Lett tilgjengelige og åpne treningsmuligheter
  Arkitektene bak Arbor House har fokusert på å gi beboerne treningsmuligheter både innendørs og utendørs. Med åpne, fargerike treningsområder er treningsområdene designet for å invitere beboere i alle aldre og ulik fysisk form inn til en liten treningsøkt.
   
  Stair prompt
   
  Synlige, godt opplyste og åpne trapperom
  Arbor House fokuserer mye på trappa som et enkelt middel for å holde seg aktiv og i form. Trappene er lett synlig fra hovedinngangen, og dørene inn til trappa fra hver etasje har store glassflater, som klart viser hvor trappa er og slipper mer lys inn i trapperommet. Trapperommene selv er fylt med fine malerier og musikk for å gjøre trappene et mer naturlig sted å oppholde seg, og utenfor trappene står små påminnelses-plakater om hvor nyttig det er å bruke trappa.
   
  Drivhus på hustaket gir kortreiste grønnsaker og urter
  Det mest uvanlige tiltaket i Arbor House er drivhuset på 1000 kvadratmeter på taket, hvor man dyrker grønnsaker og urter, midt i New York. Her kan alle beboere kjøpe hjemmedyrkede grønnsaker og urter, som både stimulerer til et bedre kosthold, og er et fint sted å komme seg ut av leiligheten og besøke. I tillegg selger drivhuset 40% av det de produserer til skoler og sykehus i nærheten.
   
   
  Kilde:
  http://centerforactivedesign.org/arbor-house

  Leave a comment

  comments