Send oss en forespørsel
Kontakt meg:
Vi tar kontakt så snart som mulig. Ha en fin dag!
Lurer du på noe? Ring oss:
Hold nede cmdctrl tasten og trykk +/-
Forside -> Nyheter -> Med Trappeassistent Som Rehabilitering: -Den Var Stødig Å Gå Med

Nyheter

Med trappeassistent som rehabilitering: -Den var stødig å gå med (Faksimile Jarlsberg Avis mars 2017)

Lesetid ca 3 min. Publisert 12.09.2018
Jakob Rønningen hadde ingen betenkeligheter med å prøve først da trappeassistenten AssiStep ved sykehjemmet kunne tas i bruk. -Den var stødig og fin. Jeg følte meg sikker, sa han etter en tur opp, og en tur ned.
Holmestrand:

Den snedige innretningen for å gå trygt i trapper er kjøpt inn til sykehjemmet for en mer effektiv og raskere rehabilitering. Sykehjemmet er godt utstyrt med heiser, men assistenten vil bidra til trening og at flere raskere kan flytte hjem igjen etter et rehabiliteringsopphold.

Faksimile fra Jarlsberg Avis (mars 2017)
Studentidé

Gründerne bak “AssiStep” er Halvor Wold, Ingrid Lonar og Eirik Medbø, som fikk idéen som studenter ved NTNU.

  • Vi startet i 2012 med noen enkle skisser. Løsningen vi fant at eksisterte, var at folk måtte slutte å gå i trapper, og det var ingen god løsning. Og så vet vi at det å gå i trapper er god trening. Vi tenkte “rullator for trapp”, og etter mye testing, feiling og framskritt kom vi fram til denne modellen, kunne Ingrid Lonar fortelle.
  • Enkel, mekanisk og man må gå trappen selv. Alt i eget tempo. Flytt håndtaket, kjenn at det går i lås og flytt beina etter. En løsning også brannvesenet har skrytt av. Assistenten kan brukes selv om strømmen skulle gå, viste hun til.

Første i Holmestrand

  • Dette er den første i Holmestrand, det finnes en på helsehuset i Re, og en i Sandefjord. Totalt er det solgt cirka 100 til nå over hele landet. Cirka 30 av disse til hjemmebruk, kunne hun legge il.

Sammen med Øyvind Andresen fra Hepro AS viste hun assistenten for ansatte ved sykehjemmet og andre i Holmestrand kommune, som ble imponerte over hvor enkel den var i bruk, og hvor liten plass den tar i forhold til en trappeheis. Kun 30 centimeter ut fra veggen når håndtaket er slått inn mot veggen. En heis tar hele trappebredden, og har også en helt annen pris.

  • Dette er flott som rehabilitering, der trappetrening er veldig viktig for dem som fortsatt skal bo hjemme, sier Solfrid Nilsen, som er leder for prosjektet velferdsteknologi i Holmestrand kommune.
Teamet bak AssiStep
Sivilingeniørene i Trondheim høster applaus for sitt studentprosjekt som ble til bedrift.

“AssiStep” er utviklet på NTNU i samarbeid med Norges Parkinsonforbund.

  • Målet vårt med Assistep har hele tiden vært å få flere til å leve et aktivt liv og være uavhengig av hjelp, sier teknisk sjef Ingrid Lonar og legger til at det dessverre er mange som blir nødt til å flytte hjemmefra når trappa blir vanskelig.

FAKTA OM TRAPP

  • Hvert år, bare i Norge, dør rundt 50 personer av å falle i trapp (Kilde: SSB)
  • 30.000 nordmenn må søke medisinsk hjelp etter fall i trapp (Kilde: Norsk Institutt for By- og Regionsforskning)
  • 25% av alle over 65 år føler seg usikre når de går i trapp (Kilde: SSB)
  • Eldre som klarer å gå i trapp, har bevist lavere risiko for å falle i hverdagen (Kilde: Age and Ageing nr. 37, 2008)

Se vår informasjonsfilm om AssiStep her: