Send oss en forespørsel
Kontakt meg:
Vi tar kontakt så snart som mulig. Ha en fin dag!
Lurer du på noe? Ring oss:
Hold nede cmdctrl tasten og trykk +/-
Forside -> Nyheter -> Torstein Tar Trappa På Lamarktunet

Nyheter

Torstein tar trappa på Lamarktunet (Faksimile Bladet Vesterålen juli 2018)

Lesetid ca 4 min. Publisert 04.09.2018
91 år gamle Torstein Lien er litt skrøpelig til beins, men nå har han fått en fin mulighet til å trene trappegåing. Det er montert en trappeassistent på Lamarktunet som skal være til utprøving i et år framover.

Torstein Lien har vært landpostbud i over 30 år på yttersida og måtte av og til bruke truger for å komme seg fram til postkassene, men det var den tida da posten skulle fram - uansett.

Nå bor han på Lamarktunet på Sortland.

Han stilte velvillig opp som prøvekanin da trappeassistenten var montert og skulle demonstreres for media.

En runde med prøvekjøring og instruksjon var nok for Lien. Han håndterte den så lett som bare det og fikk hjelp og støtte både nedover trappa og opp igjen. For sikkerhets skyld tok han tre turer, så han fikk sin treningsdose denne dagen.

Trappeassistenten er nemlig en fin mulighet til trening i trapp, i stedet for å ta heis så kan man nå gå trygt i trappa uten fare for å falle. Trappeassistenten holder en på plass og er meget enkel å betjene, forteller ergoterapeut Marit Brenna Hansen ved Lamarktunet.

Halvor Wold med trappeassistenten AssiStep etter montering på Lamarktunet rehabilitering
Bestemor trengte assistanse

Daglig leder og gründeren Halvor Wold er en av de som har konstruert trappeassistenten som er montert på Lamarktunet. Han har utviklet den sammen med en gruppe studenter ved NTNU og produserer den nå i Trondheim. Den er solgt og montert over hele landet, men dette er den første i Vesterålen og Lofoten.

  • Det begynte med at jeg selv har en bestemor som trenger assistanse når hun skal gå trapper. Derfor ønsket jeg å finne på noe som kunne gjøre henne mer selvhjulpen og fant på denne ideen sammen med en gruppe medstudenter ved NTNU, sier Halvor Wold til Bladet Vesterålen.

Det er Hepro som leverer trappeassistenten AssiStep.

  • Det er spesielt slagrammede som har stor nytte av denne, men også mennesker med andre plager og muskelsykdommer som gjør dem lite i stand til å forsere trapper ved egen hjelp. Med en slik assistent blir en mer selvhjulpen og trygg. Den er så enkel i bruk at alle vil kunne lære seg å håndtere den, sier Wold.

Det er ingen elektronikk, bare ren og skjær enkel mekanikk som virker godt både oppover og nedover trappa, uten at en har strøm inne i bildet.

En skyver assistenten foran seg både nedover og oppover. Får en lyst til å falle, vil den ta imot eller holde igjen. Den er i bruk for mennesker fra seks år til over 90.

Torstein Lien fra Sortland
Får meg til å bruke trappa

For Torstein Lien er dette gode nyheter. Dette vil få ham til å bli mer aktiv.

  • Nå tør jeg gå i trappa uten at jeg må ha hjelp, og det betyr at jeg kan trene og holde meg i bedre form, sier han.

Ergoterapeuten er overbevist om at dette vil kunne få beboerne på Lamarktunet til å være mer aktiv. De må kanskje få en dytt for å komme i gang, men når de ser at det er trygt og at en kan klare det på egen hånd, vil det ikke være noe problem.

Se vår informasjonsfilm om AssiStep:

Last ned vår AssiStep-brosjyre

  • .pdf
    Brosjyre AssiStep Brosjyre-AssiStep.pdf Størrelse: 4,24 mb Last ned