• Hvorfor trappene er raskere enn heis

  Kommentarer
  fitness-office-3

  De fleste av oss klarer å gå i trappa på egen hånd, uten hjelp. Likevel er det mange som velger heisen når de skal komme seg opp eller ned noen etasjer. Og hvorfor det? Canadisk forskning viser at man i hvert fall ikke sparer tid på å bruke heisen, i hvert fall om man jobber på et sykehus.

   

  Forskere ved sykehuset Royal University Hospital i Saksatoon i Canada fant ut at om legene på sykehuset brukte trappa i stedet for heisen, ville det spare i snitt 15 minutter per dag. Det viste seg at å slippe å vente på heisen kan spare mye tid.
   
   
  Waiting for the elevator
   
   
  I snitt tok det legene 13 sekunder å gå opp en etasje i trappa, mot 37 sekunder med heis (og ventetid), i en rekke forsøk der den lengste turen var fra første til syvende etasje. Forskerne legger til at ikke alle jobber på et sykehus – andre steder går man sjeldnere i trappa, og har kanskje mindre ventetid på heisen.

   
  – Folk burde seriøst vurdere å velge trappa oftere, sier Dr. Thomas Wilson ved Royal University Hospital. – Jeg tror vi bare har en uvane med å trykke på heisknappen.

   
  Tar du trappa når du skal kjappe deg opp eller ned noen etasjer, eller trykker du på heisknappen av gammel vane?
   
   
  Kilde: Reuters

  Leave a comment

  comments