Send oss en forespørsel
Kontakt meg:
Vi tar kontakt så snart som mulig. Ha en fin dag!
Lurer du på noe? Ring oss:
Hold nede cmdctrl tasten og trykk +/-
Forside -> Historier -> Jan Erik (60) Brakk Ryggen Etter Fall i Trapp i 2017 – Les Hans Erfaringer Med AssiStep

Historier

Jan Erik (60) brakk ryggen etter fall i trapp i 2017 – Les hans erfaringer med AssiStep

Lesetid ca 4 min. Publisert 19.06.2018
En fatal junidag i 2017 skjedde det som statistikken dessverre viser at skjer med alt for mange. Jan Erik (60) falt i trappa i hjemmet sitt, og landet slik at han fikk delvis brudd i ryggmargen. De første månedene etter ulykken opplevde han å gå fra å være frisk og rask, til å være lam i hele kroppen.

Opptrening
Etter tre måneders opptrening klarte han å starte å trene i trappa igjen, etter lengre tidsopphold på rehabiliteringssenter. Dette var derimot ikke like enkelt som tidligere. Jan Erik følte han måtte klamre seg til gelenderet fordi han var redd for å falle igjen. Balansen er ikke som den en gang var, siden deler av skadene i nakken og ryggmargen aldri vil bli helt bra.

Under et opphold på Nevro-avdelingen på St. Olav Hospital i Trondheim fikk han tips om AssiStep fra en av ergoterapeutene som hjalp han i rehabiliteringsfasen. Som det fleste andre ønsket ikke Jan Erik å måtte gjøre om hele hjemmet sitt for å fortsatt kunne bo der. Fra stuevinduet sitt har de en fantastisk utsikt over innsjøen Botn, der han i alle år har pleid å dra ut for å fiske.

Det er bedre med litt ekstra sikkerhet enn for lite når man vet skadene jeg fikk fra forrige fall jeg hadde.
Jan Erik (60)

Hjelpemiddelsentralen
Prosessen med å få AssiStep var relativt rett frem. Han snakket med ergoterapeuten i hjemkommunen sin, og sammen søkte de om å få montert AssiStep kostnadsfritt via Hjelpemiddelsentralen.

Siden Jan Erik har et varig behov for hjelpemiddel i mer enn 2 år fikk han godkjent søknaden, og kort tid etterpå var AssiStep montert i hjemmet.


Jan Eriks erfaringer med AssiStep

  • Med AssiStep forventet jeg å kunne fortsette å bruke trappa uten å være redd for å falle. Det er bedre med litt ekstra sikkerhet enn for lite når man vet skadene jeg fikk fra forrige fall jeg hadde.

Jan Erik forteller at han fortsatt er snublete og ustødig. Fysioterapeuten pusher han til å gå uten å holde seg fast i noe – for å pushe meg til å bli bedre og få mer kontroll over kroppen.

Jan Erik showing how to use the AssiStep stair aid when descending the stairs

Trappeheis
Vi vurderte ikke trappeheis som aktuelt for oss. Jeg kunne holde meg fast med begge hendene i gelenderet og jeg kunne komme meg opp og ned allerede etter 3-4 måneder med rehabilitering. Når AssiStep kom i hus ble huset derimot plutselig mer anvendelig.

  • Jeg slapp å gå sidelengs, jeg kunne ta med meg ting opp og ned og jeg hadde en fysisk sikring i tilfelle jeg skulle falle igjen. Å gå trapp er kjempebra for kroppen min, og nå kan jeg gjøre det på en trygg måte.

Å trene seg opp etter ulykken Jan Erik opplevde er ikke en sprint, men et maraton slik han beskriver det selv. Man må presse seg selv og trene riktig for å få fremgang. Nå satser Jan Erik på å være tilbake i 80%-stilling i lærerjobben sin, ca 1 år etter ulykken.

Ønsker du å prøve TOPRO Step?

Det er over 150 steder hvor det er mulig å prøve TOPRO Step i Norge. Finner du ikke et sted i nærheten? Ta kontakt med oss, så kommer vi innom kommunen din for en utprøving.

Trykk på markørene i kartet for informasjon  

Velg din TOPRO Step

Konfigurer din AssiStep - på noen få trinn!

Hva slags type trapp har du?

Valg

Hvem er du? Er du en privatperson eller institusjon som ønsker et tilbud på AssiStep?

Valg

Vi trenger ditt postnummer for å finne nærmeste distributør og beregne frakt og monteringspris.

Siden du har en litt annerledes trapp, kommer vi gjerne på befaring for å gi pris.

Vi har dessverre ingen distributør i landet du valgte. Du kan likevel fullføre skjema, så sender vi deg informasjon om AssiStep.

I noen tilfeller trenger vi litt mer informasjon om din trapp. Vi ber deg derfor oppgi ditt telefonnummer slik at vi kan kontakte deg dersom det trengs. E-post trenger vi for å sende deg pris og informasjon.

Vennligst se over dine opplysninger før du sender inn skjemaet.

Når du har sendt inn skjemaet vil du få en e-post med mer informasjon om hvordan du får AssiStep til din trapp. Dine opplysninger er trygge hos oss. Nedenfor ser du hva vi kommer til å bruke informasjonen til:
Takk for din forespørsel, du vil i løpet av kort tid motta en e-post med ytterligere informasjon og pris basert på dine valg.