Spørsmål og svar
Hva lurer du på?
Kategorier
- Ofte stilte spørsmål
- Hvem kan bruke AssiStep?
- Finansiering og kjøp
- Produktspørsmål
- Tekniske spørsmål
Spørsmål + svar
-
Hvordan søker jeg om AssiStep via Hjelpemiddelsentralen?
Normalt sender en ergoterapeut i kommunen din søknad om AssiStep til Hjelpemiddelsentralen i ditt fylke. Kravet er at du må ha et varig behov på minimum 2 år for å få dekket hele kostnaden av Hjelpemiddelsentralen. Ved godkjent søknad drar en av Hepro sine representater ut til deg for å ta mål og bilder av trappa, og for å bli enig med deg og terapeuten om en god løsning for deg. Når Hjelpemiddelsentralen har fått pristilbudet fra Hepro og godkjent saken, monteres AssiStep normalt innen 2 uker.
-
Hvor lang tid tar det å søke om AssiStep hos Hjelpemiddelsentralen?
Dette varierer i hver kommune og fylke. I noen tilfeller har vi opplevd at det bare tar 1 uke fra søknaden er sendt inn til den er godkjent, og i andre tilfeller kan det ta noen måneder. Ta kontakt med ergoterapeuten i kommunen din for bistand i søknadsprosessen.
-
Hva er leveringstiden på AssiStep?
Siden AssiStep er 100% modulbasert og produseres i Trondheim har vi normalt en leveringstid på kun 2 uker fra bestillingsdato til det er ferdig montert. Lengre leveringstid kan i enkelte tilfeller forekomme, og i hastesaker kan det også være mulig med enda raskere levering enn 2 uker.
-
Kan AssiStep installeres utendørs?
Dagens utgave av AssiStep er tilgjengelig for innendørsbruk eller utendørs dersom det er takoverbygg som hindrer snø og regn fra å nå produktet.
Følg oss på Facebook for å få informasjonen når vi kommer med produktnyheter.
-
Bruker AssiStep strøm?
AssiStep er et rent mekanisk hjelpemiddel og bruker ikke strøm.
-
Hva koster AssiStep?
Du kan få AssiStep installert uten egenandel fra Hjelpemiddelsentralen dersom du har et varig behov (minimum 2 år) for hjelp.
Ved privatkjøp varierer prisen avhengig av hvilken type trapp du har. Trykk på "Send oss en forespørsel" øverst til høyre, så sender vi deg mer informasjon. -
Hvem er i målgruppen for AssiStep?
Av de flere tusen monteringene som er gjort til dags dato er det svært mange ulike typer personer som har god hjelp av AssiStep. Den yngste brukeren er en gutt på 6 år med CP, og den eldste er en 95 år gammel mann som har bevegelsesutfordringer. Typiske brukere er personer som av ulike årsaker opplever det som vanskelig eller skummelt å gå i trapp. Enkelte har opplevd å falle på flat bakke eller i selve trappen, og ønsker dermed mer støtte og trygghet når de går i trapp. Det er godt egnet for personer som ønsker å holde seg i bevegelse og aktivitet, samtidig som de er trygg. I form av diagnose, har AssiStep blitt utviklet for å hjelpe brukere med MS, CP, Parkinsons sykdom, KOLS, brukere som har hatt slag eller som skal rehabiliteres etter kirurgi eller skader.
-
Hva bør jeg se etter for å vurdere om trappen er egnet for AssiStep?
I de aller fleste tilfeller kan AssiStep monteres. Vi anbefaler at det tas noen bilder som viser hele trappeløpet og området i toppen og bunnen av trappen. I de fleste tilfeller er det ønskelig å forlenge skinnesystemet inntil 30-40 cm fra kanten av det øverste trinnet i toppen av trappen. Dersom det er dårlig plass eller veggen slutter tidlig anbefaler vi at dere sender oss bilder for å få en rask tilbakemelding.
-
Jeg har en smal trapp. Kan AssiStep monteres?
Ja, forutsatt at trappens bredde er minimum 60 cm. Det er svært sjeldent at trapper er smalere enn dette og til dags dato har vi ikke vært borti en trapp som er for smal til at AssiStep ikke kan monteres.
-
Jeg har allerede et gelender. Kan AssiStep monteres over dette?
Ja, det går helt fint å montere skinnesystemet til AssiStep i overkant av det du allerede har. Det følger derimot med et veldig godt gelender sammen med AssiStep og vi anbefaler alltid at AssiStep-gelenderet erstatter det gamle gelenderet. Gelenderet som følger med AssiStep er i rustfritt stål, så det er veldig godt egnet som håndlist for de i huset som ikke trenger å bruke AssiStep.
-
Passer AssiStep for barn?
Ja, det er flere barn som har god hjelp av AssiStep i hverdagen. Den yngste brukeren er 6 år. Les historien til Peder (6) og se han gå i trappen på egenhånd for aller første gang, med AssiStep. Så fremst det er mulig, anbefaler vi alltid at AssiStep prøves ut i forkant av søknad til Hjelpemiddelsentralen.
Klikk her for å finne kontaktinfo til din lokale Hepro-representant for å avtale utprøving.
-
Passer AssiStep for personer som har fått hjerneslag?
Ja, i mange tilfeller fungerer det veldig fint for personer som har opplevd hjerneslag. Her kan du se noen noen historier om slagrammede personer som har brukt AssiStep i lengre tid. Det er flere eksempler på personer som har trent seg opp med AssiStep etter et hjerneslag, og som i dag klarer seg uten ekstra støtte. Så fremst det er mulig, anbefaler vi alltid at AssiStep prøves ut i forkant av søknad til Hjelpemiddelsentralen.
Klikk her for å finne kontaktinfo til din lokale Hepro-representant for å avtale utprøving.
-
Passer AssiStep for KOLS-pasienter
Ja. Her kan du lese eller se historien til KOLS-rammede Oddbjørn (68) som har brukt AssiStep siden 2016. Så fremst det er mulig, anbefaler vi alltid at AssiStep prøves ut i forkant av søknad til Hjelpemiddelsentralen.
Klikk her for å finne kontaktinfo til din lokale Hepro-representant for å avtale utprøving.
-
Passer AssiStep for personer som har Nevropati?
Ja. Her kan du se og lese historen til Andrea Elisabeth som mistet følingen i beina sine. Så fremst det er mulig, anbefaler vi alltid at AssiStep prøves ut i forkant av søknad til Hjelpemiddelsentralen.
Klikk her for å finne kontaktinfo til din lokale Hepro-representant for å avtale utprøving.
-
Er AssiStep egnet for demente?
AssiStep anbefales i utgangspunktet ikke for demente, siden brukeren må kunne lære at håndtaket skal løftes opp på vei ned. Så fremst det er mulig, anbefaler vi alltid at AssiStep prøves ut i forkant av søknad til Hjelpemiddelsentralen.
Klikk her for å finne kontaktinfo til din lokale Hepro-representant for å avtale utprøving.
-
Jeg har dårlig håndstyrke. Kan jeg bruke AssiStep?
I likhet med det å bruke en rullator eller en vanlig håndlist, så bør brukeren ha en viss grepstyrke for å ha god nytte av AssiStep. Dersom du er i tvil kan du prøve AssiStep på en av de mange institusjonene som har det oppmontert eller kontakte din lokale Hepro-representant for å avtale gratis utprøving i din kommune.
-
Kan høyden på håndtaket justeres?
Ja. Håndtaket kan justeres opp eller ned etter ditt eget ønske. Høydejusteringen gjøres av sertifiserte montører som vi bruker i hele landet.
-
Hvor lett er det å flytte håndtaket foran seg på tur opp og ned?
Vi får ofte tilbakemelding fra folk om at det er mye lettere å flytte håndtaket foran seg på vei opp enn hva de hadde trodd. Håndtaket er laget av aluminium og veier bare 1,3 kg – derfor er det ikke spesielt tyngre enn å skyve en rullator foran seg. På tur ned trappen løftes håndtaket opp 2-3 cm for å kunne flytte det foran seg. Slagrammede foretrekker ofte å gjøre dette med én hånd.
-
Kan man få AssiStep i andre farger?
Ja. Standardutgaven av AssiStep har en kombinasjon av gråtoner og natureloksert aluminium. Ta kontakt med oss dersom du ønsker å sette ditt eget preg på AssiStep. Lengre leveringstid må i så fall påregnes.
-
Må jeg byggemelde installasjon av AssiStep?
Som hovedregel må ikke AssiStep-monteringer byggemeldes. I spesielle saker knyttet til felles trappeoppganger kan det i enkelte sjeldne tilfeller være behov for å byggemelde monteringen.
-
Kan jeg installere AssiStep selv?
Nei. Vi bruker lokale partnere over hele landet som tar seg av monteringen. Slik kan vi være sikker på at du får en helt trygg løsning.
Selve monteringen tar vanligvis 3-4 timer. -
Vil AssiStep redusere fri bredde i trappen?
Kun dersom håndtaket må parkeres i trappeløpet. Om håndtaket kan skyves ut av trappen i toppen eller bunnen når det ikke er i bruk, vil AssiStep-håndlisten ikke bygge mer en 10 cm fra veggen noe som er tillatt for håndlister uten å redusere fri bredde (TEK 17).
-
Hva er viktig å tenke over i offentlige bygg eller felles trappeoppganger når det gjelder brannforskrifter og trappens bredde?
Uavhengig av trappens bredde så kan AssiStep monteres, så fremst håndtaket kan parkeres enten i bunnen eller toppen av trappen når det ikke er i bruk. Siden AssiStep-gelenderet bygger ut mindre enn 10 cm fra veggen, trengs det i henhold til TEK 17 ikke å søkes om byggemelding før montering. I felles trappeoppganger er det normalt at brukeren undersøker med borettslaget at det er greit å få montert opp AssiStep, selv om det ikke vil være til sjenanse for resten av beboerne.
-
Hva er maksimal brukervekt?
AssiStep er testet og sertifisert av anerkjente TÜV for brukere opp til 120 kg.
-
Hvordan kan vi bli distributør av AssiStep?
Vi får mange forespørsler fra selskaper som ønsker å selge AssiStep i sitt land.
Send oss en e-post til post@assistep.no med mer informasjon om selskapet så tar vi kontakt.
-
I hvilke land er AssiStep tilgjengelig?
AssiStep er for tiden tilgjengelig i over 15 land. Klikk her for å se i hvilke land AssiStep er tilgjengelig.
-
Hvordan vurderer dere om AssiStep er egnet for min trapp?
I de aller fleste tilfellet kan AssiStep monteres. Dette gjelder også selv om det ikke er en vegg som følger hele trappen. AssiStep-gelender kan i mange tilfeller også monteres direkte på et eksisterende gelender. Ta kontakt med din lokale Hepro-representant for å få en rask tilbakemelding på om AssiStep kan monteres hos deg.
-
Kan jeg kjøpe AssiStep privat?
Ja det kan du. Legg inn informasjonen din i priskalkulatoren vår, så sender vi deg en e-post med prisestimat og mer informasjon.
-
Kan to personer i samme hus begge bruke AssiStep?
Så lenge det er nok plass tilgjengelig øverst og nederst i trappen så er det mulig å sette på flere håndtak på samme skinnesystem. Hvis du er usikker på om det er nok plass, så send oss gjerne noen bilder i kontaktskjemaet, så gir vi deg raskt tilbakemelding.
-
Anbefales AssiStep for personer med kognitiv svikt?
Normalt pleier vi ikke å anbefale AssiStep til personer med demens eller annen langtkommende kognitiv svikt. For at AssiStep skal være en god løsning for brukeren må personen være i stand til å lære seg og forstå hvordan AssiStep skal brukes.
Om du er i tvil anbefaler vi at du kontakter Hepro sin representant i området ditt for å avtale en uforpliktende utprøving.