Send oss en forespørsel
Kontakt meg:
Vi tar kontakt så snart som mulig. Ha en fin dag!
Lurer du på noe? Ring oss:
Hold nede cmdctrl tasten og trykk +/-
Forside -> Nyheter -> Trappehjelpemiddel For Barn Med Cerebral Parese

Nyheter

Til topps i trappa på egen hånd

Gutt med CP kan endelig gå i trapp med trappehjelperen AssiStep
Lesetid ca 5 min. Publisert 04.09.2019
Før måtte Peder (8 år) krabbe og få hjelp for å komme opp trappa til soverommet hjemme. Med hjelpemiddelet AssiStep går han opp og ned alene.

Tekst: Bjørn Kollerud, Handikapnytt September 2019

Når du har cerebral parese og sviktende ganglag, kan det være utfordrende å ha soverom i andre etasje. Peder (8 år) kom seg opp på rommet, men ikke gående, og ikke uten hjelp. Det ville familien endre på. Foreldrene begynte å lete etter et hjelpemiddel som kunne gjøre sønnen mer selvstendig i hverdagen.

 • "Vi så etter en løsning så han kunne gå i trappen på egenhånd, og ikke minst komme seg trygt ned. Vi ville at han skulle utvikle selvstendige ferdigheter, selv med et sviktende ganglag", forklarer mamma Hanne Therese Åsbø.

Løsningen kom da de etter mye leting fant AssiStepFacebook. Det er et nytt,norskutviklet produkt som først og fremst var i bruk på institusjoner. AssiStep er en «trapperullator» som kan monteres i både rette og svingete trapper. Konseptet består av en skinne som monteres på veggen, men det er brukeren som står for «fremdriften» via et ergonomisk utformet håndtak som er festet på skinnen. Man kan bruke et gelender som støtte, og ellers bevege seg stødig opp og ned ved egenmuskelkraft i det tempoet som passer.

Trappehjelpemiddel for barn med CP
Bildet er tatt i vinteren 2018 når Peder hadde brukt AssiStep i ca 6 måneder
Barn med Cerebral Parese - Rullator i trapp - Trappeassistenten AssiStep

Veldig fornøyd

Familien Åsbø søkte om å få prøve det ut, og ble positivt overrasket. Leverandøren monterte en demoversjon med noen trappetrinn, og det hele virket lovende.

 • "Vi søkte NAV om hjelpemiddelet og fikk et positivt vedtak. Leverandøren tok mål av oppgangen og lagde og monterte en tilpasset løsning. Det gikk veldig greit", påpeker Hanne Therese.

Nå har Peder brukt hjelpemiddelet i to år for å komme seg opp til andre etasje og ned igjen.

 • "Det er helt supert. Vi er veldig fornøyde med løsningen og den fysiske utviklingen hans etter at vi fikk dette i hus", forteller Hanne Therese.
AssiStep for barn med CP eller andre handikap
Bildet er tatt i høsten 2019 når Peder hadde brukt AssiStep i 2 år

Besteforeldre til inspirasjon

Historien bak AssiStep startet med tre sivilingeniørstudenter ved Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim, som skulle gjennomføre en prosjektoppgave i 2012. De hadde sett hvordan besteforeldrene strevde med å gå i trapper og hadde lysttil å utvikle løsninger som kunne utgjøre en forskjell.

 • "Etter å ha kartlagt det som fantes på markedet, bestemte vi oss for å lage noe helt nytt. Slik startet arbeidet med det som skulle bli AssiStep", forklarer gründer og daglig leder i selskapet AssiTech AS, Halvor Wold.

Gründerånd

Det ble en lang og krevende prosess, men motbakker er til for å overvinnes.

 • "Man må ha guts og stayerevne til å stå løpet ut. Vi har drevet pengeinnsamling på internett. I tillegg har investorer, fond, NAV og NTNU bidratt med penger. Det er en lang utviklingsprosess fra idé til ferdig utprøvd produkt. Men nå er vi i mål", slår Halvor Wold fast.

De hadde pilotlansering i 2015. Det ferdige produktet ble lansert i Norge i 2016. Hjelpemiddelet produseres i Norge og distribueres av Hepro AS.

 • "Heldigvis fikk vi aksept fra NAVs Hjelpemiddelsentral, som mente dette kunne være en god løsning for mange. Avtalen med Nav var helt avgjørende. Det utfordrende er at det er vanskelig å ta stilling til et produkt som ikke finnes, og vi hadde ikke et prisforhandlet produkt. Derfor måtte vi ha alt finpusset og utprøvd, og da trenger man samarbeidspartnere", forteller gründeren.
Se Peders første prøvetur med AssiStep

Stor fysisk fremgang

"Kjernemuskulaturen, motorikken og balansen hans er blitt bedre. Dette er en positiv tilleggsfaktor, som gjør hverdagen enklere for Peder"
Hanne Therese, Mor til Peder
Peder viser AssiStepen sin

Halvor Wold og resten av teamet i AssiTech AS så tidlig muligheter for å eksportere hjelpemiddelet.

 • "Vi har patentert konseptet i EU og USA, og jobber aktivt med våre distributører for å utvikle markedene. Utviklingen på eksportmarkedet har vært fin. I år ligger vi an til en omsetning på mellom åtte og ti millioner kroner, og vi omsetter nå for mer i utlandet enn i Norge", opplyser han.

Hjemme hos familien Åsbø var de forberedt på at det skulle ta tid for Peder å venne seg til å bruke AssiStep. Men alle ble positivt overrasket.

 • "Han tok teknikken veldig lett. Etter en dag var han sikker, og han trivdes så godt med å bruke AssiStep at han gikk opp og ned mange ekstra runder", forteller Peders mamma glad.

De har dessuten merket en fysisk effekt etter at Peder begynte å bruke hjelpemiddelet.

 • "Kjernemuskulaturen, motorikken og balansen hans er blitt bedre. Dette er en positiv tilleggsfaktor, som gjør hverdagen enklere for Peder", forteller hun.

Last ned vår AssiStep-brosjyre med mer info:

 • .pdf
  Brosjyre AssiStep 2021 Hepro-brosjyre-AssiStep-2020_rev2.pdf Størrelse: 8,55 mb Last ned

Ønsker du å prøve TOPRO Step?

Det er over 150 steder hvor det er mulig å prøve TOPRO Step i Norge. Finner du ikke et sted i nærheten? Ta kontakt med oss, så kommer vi innom kommunen din for en utprøving.

Trykk på markørene i kartet for informasjon