Send oss en forespørsel
Kontakt meg:
Vi tar kontakt så snart som mulig. Ha en fin dag!
Lurer du på noe? Ring oss:
Hold nede cmdctrl tasten og trykk +/-
Forside -> Nyheter -> Trappehjelpemiddel For Barn Med Cerebral Parese

Nyheter

Til topps i trappa på egen hånd

Gutt med CP kan endelig gå i trapp med trappehjelperen AssiStep
Lesetid ca 5 min. Publisert 04.09.2019
Før måtte Peder (8 år) krabbe og få hjelp for å komme opp trappa til soverommet hjemme. Med hjelpemiddelet AssiStep går han opp og ned alene.

Tekst: Bjørn Kollerud, Handikapnytt September 2019

Når du har cerebral parese og sviktende ganglag, kan det være utfordrende åha soverom i andre etasje. Peder (8 år) kom seg opp på rommet, men ikkegående, og ikke uten hjelp. Det ville familien endre på. Foreldrene begynte å leteetter et hjelpemiddel som kunne gjøresønnen mer selvstendig i hverdagen.

 • "Vi så etter en løsning så han kunnegå i trappen på egenhånd, og ikke minstkomme seg trygt ned. Vi ville at hanskulle utvikle selvstendige ferdigheter,selv med et sviktende ganglag", forklarermamma Hanne Therese Åsbø.

Løsningen kom da de etter mye letingfant AssiStepFacebook. Det er et nytt,norskutviklet produkt som først og fremstvar i bruk på institusjoner. AssiStep er en «trapperullator» som kan monteres ibåde rette og svingete trapper. Konseptetbestår av en skinne som monteres påveggen, men det er brukeren som står for«fremdriften» via et ergonomisk utformethåndtak som er festet på skinnen. Mankan bruke et gelender som støtte, og ellersbevege seg stødig opp og ned ved egenmuskelkraft i det tempoet som passer.

Trappehjelpemiddel for barn med CP
Bildet er tatt i vinteren 2018 når Peder hadde brukt AssiStep i ca 6 måneder
Barn med Cerebral Parese - Rullator i trapp - Trappeassistenten AssiStep

Veldig fornøyd

Familien Åsbø søkte om å få prøve detut, og ble positivt overrasket. Leverandø-ren monterte en demoversjon med noentrappetrinn, og det hele virket lovende.

 • "Vi søkte NAV om hjelpemiddelet ogfikk et positivt vedtak. Leverandøren tok målav oppgangen og lagde og monterte entilpasset løsning. Det gikk veldiggreit", påpeker Hanne Therese.

Nå har Peder brukt hjelpemiddelet i toår for å komme seg opp til andre etasjeog ned igjen.

 • "Det er helt supert. Vi er veldigfornøyde med løsningen og den fysiskeutviklingen hans etter at vi fikk dette ihus", forteller Hanne Therese.
AssiStep for barn med CP eller andre handikap
Bildet er tatt i høsten 2019 når Peder hadde brukt AssiStep i 2 år

Besteforeldre til inspirasjon

Historien bak AssiStep startet medtre sivilingeniørstudenter ved NorgesTeknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim, som skullegjennomføre en prosjektoppgave i 2012.De hadde sett hvordan besteforeldrenestrevde med å gå i trapper og hadde lysttil å utvikle løsninger som kunne utgjøreen forskjell.

 • "Etter å ha kartlagt det som fantes påmarkedet, bestemte vi oss for å lage noehelt nytt. Slik startet arbeidet med detsom skulle bli AssiStep", forklarer gründer og daglig leder i selskapet AssiTechAS, Halvor Wold.

Gründerånd

Det ble en lang og krevende prosess,men motbakker er til for å overvinnes.

 • "Man må ha guts og stayerevne til å ståløpet ut. Vi har drevet pengeinnsamlingpå internett. I tillegg har investorer, fond,NAV og NTNU bidratt med penger. Det eren lang utviklingsprosess fra idé til ferdigutprøvd produkt. Men nå er vi i mål", slårHalvor Wold fast.

De hadde pilotlansering i 2015. Det ferdige produktet ble lansert i Norge i 2016.Hjelpemiddelet produseres i Norge ogdistribueres av Hepro AS.

 • "Heldigvis fikk vi aksept fra NAVs Hjelpemiddelsentral, sommente dette kunne være en god løsningfor mange. Avtalen med Nav var heltavgjørende. Det utfordrende er at det ervanskelig å ta stilling til et produkt somikke finnes, og vi hadde ikke et prisfor-handlet produkt. Derfor måtte vi ha altfinpusset og utprøvd, og da trenger mansamarbeidspartnere", forteller gründeren.
Se Peders første prøvetur med AssiStep

Stor fysisk fremgang

"Kjernemuskulaturen, motorikken og balansen hans er blitt bedre. Dette er en positiv tilleggsfaktor, som gjør hverdagen enklere for Peder"
Hanne Therese, Mor til Peder
Peder viser AssiStepen sin

Halvor Wold og resten av teamet iAssiTech AS så tidlig muligheter for åeksportere hjelpemiddelet.

 • "Vi har patentert konseptet i EU ogUSA, og jobber aktivt med våre distributører for å utvikle markedene. Utviklingen på eksportmarkedet har værtfin. I år ligger vi an til en omsetning påmellom åtte og ti millioner kroner, og vi omsetter nå for mer i utlandet enn iNorge", opplyser han.

Hjemme hos familien Åsbø var deforberedt på at det skulle ta tid for Pederå venne seg til å bruke AssiStep. Men alleble positivt overrasket.

 • "Han tok teknikken veldig lett. Etteren dag var han sikker, og han trivdes sågodt med å bruke AssiStep at han gikkopp og ned mange ekstra runder", forteller Peders mamma glad.

De har dessuten merket en fysisk effektetter at Peder begynte å bruke hjelpe-middelet.

 • "Kjernemuskulaturen, motorikken ogbalansen hans er blitt bedre. Dette er enpositiv tilleggsfaktor, som gjør hverdagen enklere for Peder", forteller hun.

Last ned vår AssiStep-brosjyre med mer info:

 • .pdf
  Brosjyre AssiStep 2021 Hepro-brosjyre-AssiStep-2020_rev2.pdf Størrelse: 8,55 mb Last ned

Ønsker du å prøve AssiStep?

Det er over 150 steder hvor det er mulig å prøve AssiStep i Norge. Finner du ikke et sted i nærheten? Ta kontakt med oss, så kommer vi innom kommunen din for en uforpliktende utprøving.

Trykk på markørene i kartet for informasjon