Send oss en forespørsel
Kontakt meg:
Vi tar kontakt så snart som mulig. Ha en fin dag!
Lurer du på noe? Ring oss:
Hold nede cmdctrl tasten og trykk +/-
Forside -> Historier -> Peder (6) Er Født Med CP og Kunne Ikke Gå i Trapp Alene. Før Han Fikk AssiStep

Historier

Peder (6) er født med CP og kunne ikke gå i trapp alene. Før han fikk AssiStep

Barn med CP - Trappeassistenten AssiStep
Lesetid ca 3 min. Publisert 30.04.2018
Peder ble født med CP og har alltid måttet få hjelp når han skal gå i trappen. Med AssiStep klarte han å gå trappen på egenhånd allerede på første forsøk.
Fikk tilrettelegging i hjemmet

Som de fleste barn med CP, har Peder problemer med grovmotorikken. Dette gjør det vanskelig for han å krabbe, gå, sitte og springe. Selv om han klarer mye selv, har han aldri kunnet gå i trappen på egenhånd. Da familien kom over AssiStep, var det likevel håp for at han kunne gjøre nettopp dette.

De søkte om støtte fra NAV for å tilrettelegge hjemmet for Peder.

Ikke nok med at det å få AssiStep har gjort at han kan gå trappen selv, i stor fornøyelse for Peder, men det har også bedret hans funksjon ellers. I følge moren har både kjernemuskulaturen og kroppsholdningen blitt bedre som følge av at han bruker AssiStep hjemme.

"Etter at Peder fekk AssiStep har me merka stor forskjell når han går i vanlege trapper. Han har meir styrke i kjernemuskulaturen og kroppsholdningen har blitt mykje betre."
Mor til Peder
Gutt med CP kan endelig gå i trapp med trappehjelperen AssiStep
AssiStep gjør at barn med CP kan klare å gå trapp alene
Hva er Cerebral parese

Cerebral parese (CP) er en samlebetegnelse på en rekke tilstander med endret motorisk funksjon, og skyldes en skade i den umodne hjerne (fra fosterliv til fylte 2 år). Et viktig kriterie for diagnosen er at hjerneskaden ikke blir verre, men er statisk (ikke fremadskridende). Hvilke utslag diagnosen gir, avhenger av skadens størrelse og lokalisasjon. 2–3 av 1000 barn som fødes har eller får CP.

Se Peder sin første prøvetur med AssiStep

Hvorfor velge AssiStep?

Designet for hjemmet ditt

AssiStep er designet og utviklet av ingeniører og industridesignere med utspring fra Norges ledende tekniske Universitet - NTNU.

AssiStep er designet for å gli inn i hjemmet ditt – det er en diskret løsning, og når håndtaket foldes inn, ser den omtrent ut som en vanlig håndlist.

Holder deg trygg og aktiv

AssiStep er testet og sertifisert av anerkjente TÜV i Tyskland, og møter alle funksjonelle og sikkerhetsmessige krav.

Kan tilpasses de fleste trapper

AssiStep er designet for å lett kunne tilpasses din trapp, og kan monteres i både rette trapper, svingtrapper og trapper med repó.

Kan søkes som hjelpemiddel hos NAV

AssiStep kan søkes om fra NAV Hjelpemiddelsentralen, og om søknaden innvilges, kan AssiStep bli montert uten egenandel. Kontakt din kommunale ergoterapeut for mer veiledning.

Last ned vår brosjyre

  • .pdf
    Brosjyre AssiStep 2021 Hepro-brosjyre-AssiStep-2020_rev2.pdf Størrelse: 8,55 mb Last ned