$ Send oss en forespørsel
Kontakt meg:
Vi tar kontakt så snart som mulig. Ha en fin dag!
Lurer du på noe? Ring oss:
Hold nede cmdctrl tasten og trykk +/-
Forside -> Nyheter ->

Nyheter

Våre tips for å søke om AssiStep via Hjelpemiddelsentralen

Lesetid ca 4 min. Publisert 25.06.2018
Vi får ofte spørsmål om hvordan du går frem for å søke om AssiStep via en av NAVs Hjelpemiddelsentraler. Her viser vi deg hvordan du gjør dette, og noen tips til selve søknadsprosessen.
Behov for et hjelpemiddel

Opplever du behov for et hjelpemiddel er alltid første steg å kontakte din kommunale helsetjeneste, vanligvis en ergoterapeut. Et slikt behov kan være at du opplever det vanskelig å gå i trappen uten ekstra støtte, eller du opplever frykt for å falle i den.

Vurdere mulige løsninger

Du og terapeuten kommer frem til mulige løsninger for deg. Dette kan være opplæring til å utføre en oppgave på en ny måte, tilrettelegging av hjemmet, et hjelpemiddel eller vanligvis en kombinasjon av disse.

ASSISTEP er en trappeassistent som gjør trappen din trygg og sikker. Når håndtaket foldes inn til siden tar det lite plass
Prøve hjelpemiddelet

Det anbefales normalt at du prøver AssiStep før det sendes en søknad til NAV for å sikre at dette er en god løsning for deg. Vurderer du å søke på AssiStep kan du komme innom et av våre mange utprøvingsteder (zoom inn på kartet i bunnen av denne siden), eller vi kan komme hjem til deg slik at du får prøve.

Søke NAV Hjelpemiddelsentralen

Etter en eventuell utprøving søker du om hjelpemiddel via NAVs Hjelpemiddelsentral i ditt fylke. Det er vanligvis ergoterapeuten som søker NAV Hjelpemiddelsentralen for deg.

Kriteriet for å kunne søke om AssiStep er at dette vurderes som en god løsning for å gjøre deg i stand til å være mobil i eget hjem og mellom etasjene. Treningseffekten man automatisk får ved bruk av AssiStep er selvsagt kjempeviktig, men dette i seg selv er ikke et kriterie for å søke om støtte fra Hjelpemiddelsentralen.

Fokuset i søknaden må derfor være at AssiStep bidrar til økt selvstendighet, at du kan komme deg mellom etasjene på egenhånd, og at du dermed kan bli boende i ditt eget hjem.

Søknadsskjemaet som brukes for AssiStep er:

 • Generelt søknadsskjema for bevegelseshjelpemidler (NAV 10-07.03 BEVEG) og
 • Tilleggsskjema for adkomst til og i bolig (T09)
Fremgangsmåten er som følger:
 1. Velg: "Bevegelse"
 2. Velg: "Søknad om hjelpemidler til bevegelse"
 3. Velg: "T09 Adkomst til og i bolig". Gå ned på siden og velg "Neste".
 4. Fyll inn postnummeret og fødselsnummeret ditt
 5. Last ned og fyll ut skjemaene til søknaden
 6. I tilleggsskjemaet T09 steg 4 skriver du i ett av tekstfeltene at det er "AssiStep" som det søkes om. AssiStep kan søkes om på lik linje med ramper og trappeheiser, men siden det per dags dato ikke er prisforhandlet, er det ikke en egen boks å velge for AssiStep.
Befaring

Når NAV har mottatt søknaden vil de be om å få utført en befaring av leverandøren. For AssiStep innebærer dette at en representant fra Hepro kommer hjem til deg for å ta bilder og mål av trappen. Deretter sendes det et pristilbud til NAV.

AssiStep monteres normalt av én person og tar ca 3 - 6 timer avhengig av trappetype og lengde. Les mer om hvordan trappeassistenten AssiStep kan gjøre trappene dine tryggere her
Tildeling av hjelpemiddelet

Når pristilbudet er godkjent vil vi normalt montere AssiStep innen 2 uker. I hastesaker kan det gå enda raskere.
Vi gir samtidig en grundig opplæring til deg. Vi pleier også å følge opp alle som får montert AssiStep ca 2 - 4 uker etter montering, for å sikre oss at alt fungerer fint, og at du har fått tilstrekkelig opplæring.

Kjøpe eller leie privat

Det er også mulig å kjøpe eller leie AssiStep privat.

Kontakt oss for en gratis befaring eller et uforpliktende pristilbud.

Ønsker du å prøve AssiStep?

Det er over 150 steder hvor det er mulig å prøve AssiStep i Norge. Finner du ikke et sted i nærheten? Ta kontakt med oss, så kommer vi innom kommunen din for en uforpliktende utprøving.

Trykk på markørene i kartet for informasjon  

Se vår informasjonsfilm:

Last ned vår nyeste AssiStep-brosjyre

 • .pdf
  Brosjyre AssiStep Brosjyre-AssiStep.pdf Størrelse: 4,24 mb Last ned