Nyheter
De fleste ulykker skjer i hjemmet. Det ville seks gründere i Trondheim gjøre noe med. (Faksimile Finansavisen mars 2018)
Lesetid ca 4 min. Publisert 24.08.2018Omsatte for 5 mill. i fjor
Frem til nå har løsningen på den helserisikoen stort sett begrenset seg til trappeheiser, ombygging av boligen til ett plan eller å flytte på institusjon.
- Det alle disse løsningene har til felles, er at de er svært kostbare. De er tidkrevende å få på plass, og de bidrar til å passivisere befolkningen, sier Wold, som er daglig leder i gründerbedriften Assitech.
Deres alternativ er en slags rullator for trapp som hjelper folk med nedsatt bevegelighet med å gå i trapper.
I midten av 2015 lanserte selskapet løsningen i Norge. De to siste årene har selskapet utvidet til Sverige, Nederland og Tyskland.
For 2017 landet selskapet på en omsetning på rundt 5 millioner kroner og positivt årsresultat.
Viral video
Ideen med trapperullatoren er ikke bare å hindre fallulykker, men også om å legge til rette for at hver enkelt skal kunne mestre hverdagen sin.
Systemet koster fra rundt 30.000 - 40.000 kroner, ferdig installert.
- Med en aldrende befolkning er både aktivitet og egenmestring nøkkelord for å gi folk muligheten til å bo i sitt eget hjem, sier Wold
Før jul fikk produktet uventet mye oppmerksomhet. På Facebook-siden sin la selskapet ut en video av en gutt på seks år med cerebral parese.
- Han hadde aldri gått i trapp alene før, og dette var første gang han fikk muligheten til å være helt selvhjulpen. Det gir en mestringsfølelse som det er vanskelig for oss å sette oss inn i, sier Wold.
Videoen gikk viralt, og er sett av over 1 million personer på Facebook uten at selskapet brukte en krone på markedsføring.
Veteraner på eiersiden
I fjor fikk selskapet inn investorgruppen Sprettert fra Stavanger. Gruppen består av Christian Rokseth, Erik Ålgård, Halvor Øgreid, Magnus Jepson og Jo Håvard Borsheim, som alle på sitt vis har lykkes som gründere.
Christian Rokseth solgte i 2014 smarttelefonen Pixavi til tyske Bartec, og i Dagens Næringsliv ble det spekulert på en prislapp på 100 millioner kroner for Rokseths eierpost på 51 prosent.
Magnus Jepson er på sin side medgründer i WoCommerce som ble solgt til Wordpress. Ifølge Stavanger Aftenblad var salgssummen godt over 200 millioner kroner, og Jepson eide halvparten av aksjene.
- I 2017 hentet rundt 3 millioner kroner i en emisjon. Eksisterende aksjonærer var også med på denne kapitalrunden, sier Wold.
Jobber med nye produkter
Selskapets seks medarbeidere jobber nå med utvikling av andre nye produktområder.
- Hvordan ser dere ut om fem år?
- Da har vi en bredere produktportefølje med andre hjelpemidler som dekker viktige behov rundt det å kunne bli boende i sitt eget hjem. Merkevaren AssiStep skal være synonymt med produktgruppen den representerer i de viktigste europeiske markedene.
- Hvilke mørke skyer ser dere i horisonten?
- Ingen spesielle. Nå har vi mange brukere som elsker produktet og som stiller velvillig opp for å fortelle sin historie i videoreportasjer som er blitt laget. De fornøyde brukerne er den viktigste forutsetningen vi har for å kunne skape vekst både i og utenfor Norge.
- Video har vært et viktig virkemiddel for oss i Norge, og dette skal vi også i gang med i Tyskland fremover.
I midten av februar reiste ansatte til Østerrike for å være med på de første AssiStep-monteringene.
- Vi ansetter nå egne folk som skal jobbe med markedsutvikling i Tyskland og etter flere års hardt arbeid er vi kommet inn under hjelpemiddelsentralene i Norge. Vi har nå over 200 leverte AssiStep-systemer i Norge via vår partner Hepro, sier Wold.
Se vår informasjonsvideo:
Last ned vår nyeste AssiStep-brosjyre
Ønsker du å prøve TOPRO Step?
Det er over 150 steder hvor det er mulig å prøve TOPRO Step i Norge. Finner du ikke et sted i nærheten? Ta kontakt med oss, så kommer vi innom kommunen din for en utprøving.