Send oss en forespørsel
Kontakt meg:
Vi tar kontakt så snart som mulig. Ha en fin dag!
Lurer du på noe? Ring oss:
Hold nede cmdctrl tasten og trykk +/-
Forside -> Stolheis Til Trapp - Hvilke Alternativer Finnes?

Stolheis til trapp - Hvilke alternativer finnes?

AssiStep kan være et trygt og aktivitetsskapende alternativ til stolheis
Etterhvert som vi blir eldre er det mange som merker at trappa i hjemmet blir mer utfordrende. I denne saken skal vi se på hvilke alternativer som finnes til en stolheis og prisen for de ulike alternativene.

Trappeproblematikk

Mange, og spesielt eldre kan nok kjenne seg igjen i det å oppleve trappa som en utfordring i hverdagen. Tidligere har de vanligste måtene å løse dette på være et av følgende alternativer:

 1. Stolheis
 2. Bygge om huset slik at det er mulig å kun bo på ett plan
 3. Flytte til omsorgsbolig eller institusjon

Det er derimot svært mange forskningsrapporter som viser at de fleste av oss ønsker å bli boende i eget hjem så lenge som mulig.

Inaktivitet

Samtidig som de fleste av oss ønsker å bli boende i hjemmet vårt så lenge som mulig, så klassifiserer Verdens Helseorganisasjon (WHO) inaktivitet som en av vår tids største helseutfordringer. Det er veldokumentert at aktivitet gir store helsegevinster, og dette gjelder spesielt for eldre:

 • Aktivitet øker sannsynligheten for at du klarer å ta vare på deg selv i eget hjem
 • Aktivitet senker risikoen for fallulykker og benbrudd
 • Aktivitet reduserer risikoen for diabetes type 2
 • Aktivitet senker risikoen for flere ulike typer kreft
 • Aktivitet stimulerer til å bevare viktige kognitive funksjoner

Kilder: http://www.who.int/dietphysica... / https://helsenorge.no/trening-...

Aktivitet er kroppens viktigste medisin og er vitenskapelig dokumentert til å forebygge en rekke sykdommer som demens, hjerteinfarkt og hjerneslag

Hvilke alternativer finnes?

Utfordringer med trappa

Noen av årsakene til at trappen blir utfordrende for mange skyldes gjerne enten naturlige aldringsprosesser eller ulike typer sykdommer som reduserer den enkeltes mobilitet.

Nevrologiske sykdommer som MS, CP, hjerneslag eller Parkinsons er eksempler på sykdommer som er langvarig eller langsomt progredierende. Et eksempel på dette er Andrea som har muskelsykdommen Nevropati og som av denne grunnen ikke føler seg trygg uten ekstra støtte i trappa.

Trappa er også ofte et problem for personer som går gjennom naturlige aldringsprosesser, som for eksempel Guttorm (95), som fikk montert trappeassistenten AssiStep gjennom NAVs Hjelpemiddelsentral i Hordaland.

Priser og alternativer

Stolheis

En stolheis koster normalt i prisområdet 65.000 - 130.000,-, avhengig av hvordan trappen er utformet og hvor mange svinger det er. I tillegg er det gjerne krav om å søke byggegodkjenning hos kommunen din. Søknadsgebyrene er noe som må dekkes av den enkelte, og dette refunderes ikke av NAVs Hjelpemiddelsentral.

Det er også viktig å merke seg kravet til fri bredde i trappen i henhold til nyeste byggteknisk forskrift TEK17. Skinnen til stolheisen bygger ofte ut opp mot 20 cm fra veggen, og setet bygger gjerne ut 50-60 cm, noe som gjør at kravet til fri passasje kan by på utfordringer.

På grunn av kravet til fri bredde må det derfor for felles trappeoppganger søkes om dispensasjon fra Plan- og bygningsloven dersom trappen er smalere enn 125 cm. Beløpet kan komme opp i 20.000 - 30.000,- og må dekkes uansett om det gis dispensasjon eller ikke.

Stolheis til trapp
Stolheis til trapp

Trappeassistenten AssiStep

AssiStep er et ganghjelpemiddel i trapp som ble utviklet på NTNU i Trondheim i perioden 2012 - 2015. Etter produktet ble lansert i 2015 har selskapet levert flere tusen produkter i både Norge og Europa. AssiStep har flere fordeler sett opp mot mer tradisjonelle stolheiser.

AssiStep er primært utviklet for personer som kan gå selv, men som av ulike årsaker trenger økt trygghet og støtte når de går i trapp.

Trappeassistenten AssiStep - alternativ til stolheis
Trappeassistenten AssiStep

Typiske AssiStep-brukere:

AssiStep er ikke en erstatning for stolheis, men et rimeligere og mer aktivt alternativ for personer som ønsker å opprettholde eller forbedre gangfunksjonen sin, samtidig som de holder seg trygg.

Trappeassistenten AssiStep - Alternativ til trappeklatrer
Trappeassistenten AssiStep

Viktige fordeler med AssiStep

 • AssiStep er det eneste trappehjelpemiddelet som har vunnet den prestisjetunge prisen "Beste produkt" av SilverEco Ageing Well Award.
 • Siden det produseres i Norge er det kun 2 uker leveringstid fra bestilling.
 • Ikke behov for periodisk ettersyn og heiskontroll.
 • Høy driftsikkerhet siden det er et rent mekanisk produkt.
 • Ikke behov for å søke om byggegodkjenning hos kommunen din.
 • En miljøvennlig løsning siden produktet er laget av resirkulerbare materialer som også kan gjenbrukes.

Hva er fremgangsmåten for å få montert AssiStep?

Mer enn 9 av 10 hjemmemonteringer av AssiStep i Norge gjøres via NAVs Hjelpemiddelsentral, og ved godkjent søknad koster det ingenting for den enkelte å få det montert i privat bolig.

Vår anbefaling er derfor å kontakte helsetjenesten i kommunen din, gjerne avdeling for ergoterapi, som sender søknad til NAV på vegne av deg.

Les våre tips til søknadsprosessen ved å klikke på linken under:

Ønsker du mer produktinfo om AssiStep?

Om du ønsker å lese mer om erfaringene som er gjort med AssiStep så kan du trykke på en av linkene under for å få mer informasjon.

Informasjonsfilm om AssiStep

Konfigurer din AssiStep

Konfigurer din TOPRO Step - på noen få trinn!

Hva slags type trapp har du?

Valg

Hvem er du? Er du en privatperson eller institusjon som ønsker et tilbud på AssiStep?

Valg

Vi trenger ditt postnummer for å finne nærmeste distributør og beregne frakt og monteringspris.

Siden du har en litt annerledes trapp, kommer vi gjerne på befaring for å gi pris.

Vi har dessverre ingen distributør i landet du valgte. Du kan likevel fullføre skjema, så sender vi deg informasjon om AssiStep.

I noen tilfeller trenger vi litt mer informasjon om din trapp. Vi ber deg derfor oppgi ditt telefonnummer slik at vi kan kontakte deg dersom det trengs. E-post trenger vi for å sende deg pris og informasjon.

Vennligst se over dine opplysninger før du sender inn skjemaet.

Når du har sendt inn skjemaet vil du få en e-post med mer informasjon om hvordan du får AssiStep til din trapp. Dine opplysninger er trygge hos oss. Nedenfor ser du hva vi kommer til å bruke informasjonen til:
Takk for din forespørsel, du vil i løpet av kort tid motta en e-post med ytterligere informasjon og pris basert på dine valg.